Pagina medicilui

Centrului de Educaţie şi Învăţământ Preşcolar „Căsuța din povețti” a obţinut autorizaţia sanitară pentru funcţionarea instituţiei de învăţământ preşcolar, eliberată de către Centrul Municipal de Medicină Preventivă al oraşului Chişinău. 

 

Colaboratorii sunt admişi pentru a lucra cu copiii, doar după ce trec cursul de instruire igienică la Centrul de Instruire Igienică şi examenul medicilor-specialişti.

 

 

La noi se respectă regulile şi normele de amenajare şi întreţinere a instituţiei pentru copii. Medicul pediatru supraveghează starea de sănătate a copiilor.
Avem o trusă medicală pentru acordarea primului ajutor. În perioada de carantină, pentru dezinfectarea tuturor spaţiilor deschise, se foloseşte o soluţiei specială pe baza preparatului medical PROFIC.
Lunar se achiziţionează toate cele necesare pentru menţinerea ordinii şi curăţeniei (soluţii pentru dezinfectare, curăţare, etc.), precum şi şerveţele uscate, şerveţele umede, hârtie igienică

 

Chiar înainte de înmatriculare este necesar să prezentaţi Cartela medicală cu privire la starea de sănătate a copilului şi un certificat de lipsă a contactului cu bolnavi infecţioşi, precum şi rezultatele analizelor. 

 

Fiecare copil are perioada sa de adaptare în colectiv. La unii aceasta este însoţită de viroze, boli respiratorii, la alţii de dereglări ale sistemului intestinal sau iritare, plâns,, stare psihologică ce se schimbă de la o extremă la alta. De aceea vă sfătuim să consultaţi medicul de familie, care monitorizează copilul dumneavoastră, cu privire la prescrierea preparatelor profilactice înainte de intrarea în colectiv şi în primele săptămâni de aflare aici.