Învăţămîntul

Succesul muncii noastre depinde 90% de eforturile noastre comune – ale pedagogilor si ale parintilor!

 

In primul rand, invatati copilul sa tina creionul corect in mana. Plasati creionul in mana copilului pe al 3-lea deget, si imobilizati-l cu 1-ul si al 2-lea si cuprindeti mana copilului cu degetele Dumneavoastra. In asa pozitie impreuna cu copilul miscati creionul in sus si in jos, colorati. Pentru colorare vor fi potrivite niste carti de colorat simple cu model (cu ce culori trebuie sa fie colorat)Explicati copilului ca nu trebuie sa iasa din linia de contur…

 


De ce trebuie încadrat copilul într-un colectiv de copii?

Unul dintre avantajele colectivului de copii faţă de educaţia de acasă cu participarea mamei sau a bonei, este faptul că acesta influenţează benefic asupra dezvoltării copilului.

 

Cum să ne dăm seama dacă copilul este gata să meargă la o instituţie preşcolară?
Este foarte dificil de răspuns la această întrebare. Toţi copiii sunt diferiţi şi foarte multe depind de individualitatea copilului Dumneavoastră: de temperamentul acestuia, de particularităţile psihologice şi de starea de sănătate. Unii copii sunt atât de independenţi şi sociabili, încât se integrează foarte uşor în colectiv, abia atingând vârsta de 2 ani. Alţii şi la 4 ani suferă foarte mult atunci când se despart de mama lor, iar comunicarea cu copiii de vârsta lor îi sperie. Fiecare copil se dezvoltă diferit şi puteţi cunoaşte particularităţile dezvoltării lui, doar urmărindu-l atent Vă propunem să luaţi cunoştinţă de câteva recomandări generale ce ţin de acest subiect.

 

Pregătirea psihologică a copilului
Cum să facem ca procesul de adaptare la noile condiţii să fie mai puţin traumatizant pentru copil? Este posibil oare să evităm stresul şi lacrimile copilului?
Iată unele recomandări pentru părinţii responsabili cu privire la acomodarea copiilor.

 

Reguli generale de interacţiune cu copilul 
Orice părinte visează la un copil care creşte bun la suflet, deştept, independent şi talentat. Nu e secret faptul că în cele mai multe cazuri asupra caracterului copilului şi abilităţilor acestuia influenţează educaţia şi comportamentul părinţilor în comunicarea lor cu acesta. Orice greşeală sau cuvânt, spus atunci când sunteţi enervat, influenţează asupra psihicului fragil al copilului. Şi invers – o poziţie fermă conştientizată a părinţilor în procesul de educare a copilului contribuie la formarea unei personalităţi armonioase şi puternice.La ce trebuie să atragem atenţie în timpul interacţiunii cu copilul? Şi cum să construim procesul de educaţie?